Samtaleterapi til unge
- Er du ung og har lyst til at blive klogere på dig selv og hvad der er vigtigt i dit liv?
- Bliver du nogle gange udfordret af bekymringer, tvivl og usikkerhed?
- En fornemmelse af ikke at føle sig god nok, dygtig nok, tynd nok, glad nok – og måske ensom?
- Har du uro i kroppen? Føler du dig nedtrykt og kører tankerne afsted med dig?
- Mærker du pludselig angst i situationer, du før har nydt?
- Noget er sket og noget har ramt dig?
Jeg kan gennem samtaleterapi til unge støtte dig i at få talt om det problematiske og det, som hindrer dig i at leve det liv, du gerne vil. Du behøver ikke at være i krise, men måske har du et ønske om, at blive klogere på dig selv?
Måske oplever du, at det kan være svært at komme afsted til terapi? Måske finder du det mere trygt, at være hjemme i kendte rammer? Hvis du af forskellige årsager ikke har mulighed for at komme til mig, kan terapien afholdes i dit eget hjem.
Pris for samtaleterapi for unge
800 kr.
Varighed ca. 60 min.
Krav til hjemme terapi:
At det er muligt at være et uforstyrret sted, hvor vi kan tale i fortrolighed. At vi kan sidde evt ved et bord, da jeg medbringer et mindre whiteboard, som jeg skriver på undervejs i samtalen.
Betaling foregår kontant eller via mobilePay efter hver session.
Samtaleterapi til unge i Nordsjælland
At være ung kan være udfordrende, nervepirrende, dramatisk og fuldstændig fantastisk. At være ung kan betyde, at verden ligger åben, at livet skal leves, grænser skal afprøves, og valg skal tages. Livet bliver undersøgt, afprøvet og man er godt på vej til at finde ud af, hvad man står for i livet, og hvad der er betyder noget for en.
Sådanne rejser foretages ikke uden bump og forhindringer. Nogle bump og forhindringer er lettere at komme over end andre, og nogle bump forhindrer os i at rejse videre for en stund.
Vi kunne også kalde bump for problemer og udfordringer. Disse undgår vi ikke undervejs i livet. Problemer og udfordringer er med til at forme os som mennesker. Hvis vi kigger nærmere på problemerne, vi støder på i livet, vil vi få øje på, at et problem kun er et problem, fordi der er noget, der er vigtigt for os. Fordi der i menneskers problem fortællinger ligger et ønske om noget andet.
Det er derfor, at det er så vigtigt, at tale om de problemer og udfordringer, vi møder i livet. Det kan vi gøre ved at dele med familie medlemmer, gode venner og andre mennesker, som vi føler os trygge ved.
Nogle gange kan det være rart at dele med en, der ikke på forhånd kender problematikken, eller kender dig og din nære familie. Hvis du har det på denne måde, kan det være en lettelse at tage kontakt til en psykoterapeut og få støtte og hjælp gennem samtaleterapi.
Måske tænker du, at de problemer du kan blive ramt af, ikke er store nok til at vende med en psykoterapeut eller en psykolog?
Mange unge finder dog alligevel vej til en terapeut, og oplever, at det faktisk er både hjælpsomt, men også giver ekstra energi og livskvalitet.
Jeg vurderer ikke om problemer er store eller små, jeg er mere optaget af at få kigget på problemet og hjælpe dig med at få det godt.
Og jeg er overbevist om, at det er muligt at finde sig selv igen. At få et liv, hvor man kan leve, som man synes er bedst.
Måske du kender nogle af nedenstående udfordringer og problematikker, som man kan blive ramt af:
- Forvirring omkring hvem du er og hvad du gerne vil?
- Usikker og genert
- Angst og uro – mærker du pludselig angst i situationer, du før har nydt?
- Negative tanker omkring dig selv – konstant kritiske tanker om dig selv?
- Lavt selvværd – der påvirker dig i sociale sammenhænge?
- Svært ved at sætte grænser og vise, hvad du står for?
- Usund perfektionisme – Stille du urimeligt høje krav til dig selv og presser dig selv for hårdt? Kritiserer du dig selv og tilsidesætter du vigtige behov?
- At være i et kærlighedsforhold
- Utilfredshed med dig selv og din krop
- Ensomhed
- Tristhed og bekymringer
- Lever du med en fornemmelse af ikke at føle dig god nok?
- En følelse af ikke at kunne leve op til egne og andres forventninger
- Har du uro i kroppen og kører tankerne afsted?
- Kærestesorg